Sök
  • Agneta Häll

Long time no see......

Uppdaterat: 3 nov. 2020


Ruskig höst, färgglad höst, vacker höst. Kortare dagar, lite kallare men ändå skönt. Trädgården förändras och stänger ner, småfåglarna kommer närmare huset i små matletande flockar och mössen invaderar bilen. Grannens katt står högt i kurs just nu när det gäller mössbekämpningen. Högljudsdosa är installerad i bilen, enris och vitpeppar skall också avskräcka.


Andra halvlek i avhandlingsarbetet. En artikel är under lupp hos en vetenskaplig tidskrift och den andra artikeln processas med mina handledare. Kappan skall påbörjas. Arbetet håller på att få ordentlig form och mitt bidrag till forskningsfältet skall formuleras.


Gruvkampen Dalsland fortsätter och vi har formulerat ett förslag om kommunalt veto i samband med ansökan om prospektering och bearbetning av mineral. Bengtsfors kommun har antagit förslaget och driver det vidare. Näringsministern uppvaktas angående att få "Sakråd" när förändringar av Minerallagen skall diskuteras. Möten genomförs med olika intressenter i samband med att undersökningstillstånd har getts till ett stort globalt guldletande kanadensiskt gruvföretag. Artiklar skrivs, som publiceras i dagstidningar och andra tidskrifter. Vårt dricksvatten, miljön, befintliga företags verksamheter, äganderätten av den egna fastigheten mm ligger i vågskålen.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla