Sök
  • Agneta Häll

Händelserik årstid

Uppdaterat: 15 mars 2020

Inte bara vädret är händelserikt denna mars månad


Min mor som är inne på sitt 90e år konstaterade att butikerna var tömda på varor, företrädesvis konserver, när hon var ute och handlade. Är det rimligt att hamstra undrade hon? Har dom skurit av livsmedelsleveranserna? Man kan ju undra över "folks" beteende i dessa Coronatider. Min ridlärare, jag och min ridande väninna kom fram till att det finns ingen anledning att ställa i våra roliga ridlektioner, vi är ju bara 5 (inräknat våra fyrbenta hästkompisar) och så håller vi avståndet till varandra (naturligt när man sitter på häst) och är ute i friska luften. Nej vi fortsätter. Vi kom också hem i början av februari från Norditalien (skidresa) innan viruset slog till i detta område. Ibland har man tur och ibland inte.


Under det senaste århundradet har flera nya influensor härjat och för att ta några minnesvärda; Spanska sjukan, som skördade många dödsoffer och många sjuka. Sedan har vi Asiaten, Hongkong, Svininfluensan, SARS och MERS. De vanliga säsongsinfluensor är inte så oskyldiga de heller med många dödsfall och långvarig och ordentlig sjukdom för dem som drabbas. Vad gör att COVID 19 har en så dramatisk påverkan inte minst på ekonomin och finansmarknaderna? Hur är krisberedskapen och den ekonomiska uthålligheten hos företagen idag? Vi har ju haft en lång rad av mycket goda år med miljardvinster och börsuppgång!!! Finns det något långsiktigt perspektiv.....? och Hur mycket driver medias rapportering om virusets spridning den här utvecklingen? Det saknas sans och balans och rimlighet på flera håll tycker jag.


Men vi kanske skall se denna plötsliga och dramatiska farsot som ett generalrep inför den klimatomställning, som BEHÖVS.NU. En positivt överraskande effekt av COVID 19 är att luften i Wuhan har blivit betydligt bättre, vilket NASAS bilder visade på att utsläppen minskade dramatiskt. Något att ta sig en funderare över........


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla