Sök
  • Agneta Häll

I denna ljuva sommartid


Lupinerna är snart utblommade och dagarna är som längst. Kvällarna bjuder på ljus fram till midnatt. Sommaren är fantastisk. För egen del kommer jag att ägna mig åt en hel del roliga saker som silversmide och några dressyrkurser. Den eldige gentlemannen Xadres från Portugal är min fyrbenta kompis och läromästare. Båtliv, trädgårdsarbete och en kortare resa blir det också.

Mitt doktorandliv tuffar vidare och artikel 1 redigeras i omgångar och artikel 2 är uppstartad. Jag har också deltagit i en CGHRM konferens på Handels i april, med en presentation och i olika workshops.

I flera områden i södra och mellersta Sverige pågår motstånd mot gruvetableringar. I Dalsland drog det australiensiska gruvbolaget tillbaka sitt prospekteringstillstånd och vi som har jobbat mot etablering av en koppargruva i Dalsland kan nu ägna oss åt att påverka för en förändring av den alltför generösa Minerallagen och för en tillämpning av Miljöbalkens regler på ett tidigt stadium i en prospekteringsprocess.

Skön sommar på er!


27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla