Sök
  • Agneta Häll

Venedig i april


"Overcrowded by tourists, overpriced and the canals smell, but being here is totally worth it" säger en trevlig amerikansk turist till mig. Hon kommer tillbaka varje år för att inspireras av vattnet, konsten och arkitekturen. Jag har inte besökt Venedig så många gånger och får säga att staden är överväldigande. Konst finns överallt i museerna, kyrkorna, i arkitekturen och gallerierna. Vatten naturligtvis, staden ligger ju på vatten med fantastiska vattenvägar och man kan hoppa över gondolen, "spårvagnarna på vattnet" med fasta turer i staden räcker långt och är mycket billigare. Vi har fått god mat och vin, mött trevliga människor, speciellt om man hittar restauranger utanför turist stråken och man får rätt ont i fötterna. Helt klart är det värt det.

Färgsprakande Burano samt vackra Venedig


24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla