Sök
  • Agneta Häll

Nytt år och nya möjligheter


Ljuset kommer tillbaka och snön ligger kvar. Igår kom det 10 cm, vackert och rogivande. Det är en förmån att kunna följa naturens växlingar på nära håll och att ha lämnat den stora staden. Den finns ändå inom räckhåll. 1 och halv timme med tåg o bil eller två timmar med bil. Oslo ligger inte heller så långt borta och det norska språket hör jag nästa dagligen.

Jag fortsätter insamlandet av min empiri. Ett antal intervjuer med chefer och HR medarbetare i tillverkningsindustrin har det blivit. Det är roligt och givande att ta del av deras verklighet och spännande att följa mitt forskningsspår. Skall också skriva forskningsartiklar, vilket är en ny erfarenhet för mig. Jag läser ytterligare obligatoriska kurser på forskarnivå och just nu handlar det om klassiska arbetslivsundersökningar. Forskarkonferanser skall det också bli i vår.

På min institution Sociologi och Arbetsvetenskap pågår en hel del spännande forskning inom många angelägna områden, bl a integration och vårt samhälles ojämlika villkor på många plan, med ökande spänningar och polariseringar som följd. Här finns mycket kunskap som kan omsättas till konkreta handlingsplaner, men det krävs politiskt mod och handlingskraft.


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla